SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
- simning för alla

Information om våra simskolegrupper
Sala Simsällskap erbjuder barn simundervisning från 4 års ålder. Vår  simskoleverksamhet sker i Lärkans Familjebads undervisningsbassäng samt i 25m bassängen.
Vi vill att barnen ska lära sig genom att bli trygga  och ha i roligt i vattnet samt att barnen ska få en positiv upplevelse och pröva på olika saker. 
Vi har simskola vår- och hösttermin 1 gång per vecka. 
 
Struktur
Verksamheten har sin grund i Svenska Simidrottsförbundets ”simlinje”.
Simlinjen är ett praktiskt pedagogiskt instrument för föreningen som med hänsyn tagen till barns utveckling steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar.  Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar vattenvana, siminlärning och teknikgrupper.

Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa nivå. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken. Det är inte ovanligt att barnen kan behöva gå flera terminer i samma grupp.
 
Föräldrarna lämnar sina barn till simskolan duschad och badkläder på. Under lektionstid så rekommenderar vi att föräldrarna håller sig en bit från bassängen, detta för att våra ledare ska få barnens fulla uppmärksamhet. Ni är välkomna att kolla på vid sista lektions tillfälle. Det kan även vara bra och det hjälper barnets utveckling om ni går och badar på fritiden så barnet känner sig trygg i miljön.
 
I fliken ovanför finns flera val:  Nivåer - Avgifter - Avbokningsregler - Kursperiod - Anmälan

 

Anmälan
För att boka våra simkurser klicka på länken i fliken "ANMÄLAN" ovan.
 
 
Beställ klubbkläder
Våra Sponsorer