SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
- simning för alla

Vår vision för föreningen

Sala SS ska vara det självklara valet för sim- och vattenverksamheter i alla åldrar.

 

Verksamhetsidé

Vi ska erbjuda friskvård, träning och tävling för att uppnå god hälsa, personlig utveckling och en god gemenskap.

 

Vår vision

Sala SS Simmar Stort och ska därmed vara det självklara valet för sim- och vattenverksamheter i alla åldrar, för både bredd och topp.

 

Mål

Våra övergripande mål är

  • en verksamhet med både bredd och elit
  • att rekrytera och utveckla aktiva, ledare, funktionärer och föräldrar
  • ett nära samarbete med kommunen för ett aktivt simkunnighetsarbete samt att säkerställa utvecklingen av och tillgängligheten till ändamålsenliga simanläggningar
  • att aktivt bidra till simidrottens utveckling
  • en stabil organisation och en stark ekonomi

 

Värdegrund

  • Genom god kamratskap, respekt coh hänsyn för varande skapar vi gemenskap och trygghet
  • Vi skapar möjlighter för alla - såväl nybörjare som elit, att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.
  • Vi arbetar mot uppsatta mål genom ömsesidigt engagemang från aktiva, tränare, styrelse och föräldrar.
Vision Ny simhall i Sala

På denna sida kommer vi att kunna följa all information som vi får ta del av som rör vår framtida simhall.

 

Salas simhall har snart 37 år på nacken och i vissa avseenden har den nog tjänat ut.

Sett ur Sala SS synvinkel är den dessutom för liten för framtida behov och när man nu från kommunens sida ska utreda (projektera) vill vi från klubben naturligtvis vara med och föra fram våra synpunkter på en förhoppningsvis framtida ny och funktionell simhall.

Man har bett oss inkomma med tankar och synpunkter, vilket också gjorts.

2017-10-25: Här kan man ta del av den skrivelse som sänts in till kommunen.

 

En nulägesanays har genomförts av kommunen, vilken styrelsen för Sala SS tagit del av - nu gäller det att se till att det inte stannar vid detta utan att processen fortsätter så att man kan ta ett beslut om vad som ska hända i den här frågan. 

2018-07-16: Här kan man ta del av Nulägesanalysen som genomförts.

 

2019-06-12: Lärkans simhall meddelar att man stänger simhallen omgående för "tekniskt underhåll"

Efter att resultaten av en utredning gällande bassängerna i simhallen blivit kända, väljer man att omgående stänga simhallen av säkerhetsrisk -  ett politiskt beslut. Simhallen kommer att vara helt stängd under hela hösten 2019, eventuellt längre. Sala SS har haft ett flertal möten med kommunens tjänstemän - se sammanfattning 

 

2020-01-14: Upphandlingen av arbetet med renoveringen har äntligen blivit klar. Byggkoncernen Interoc vann upphandlingen om att renovera 25-metersbassängen och utbildningsbassängen i Lärkans familjebad.
Den sista april i år ska bassängerna vara färdigrenoverade, sedan tar det tid att starta samt att trimma in bassängerna och deras maskineri igen. Kommunen anger att det troliga är att 25-metersbassängen och utbildningsbassängen öppnas för allmänheten först i höst, efter det traditionella sommaruppehållet.

2020-03-30: "Tillsammans bygger vi Salas nya badhus"- Konsultföretaget Wahlros har fått i uppdrag att genomföra en utredning om att bygga ett nytt badhus i Sala. Tanken är att ha en dialog med Salabor, simhallspersonal och berörda föreningar.  - Se pressmeddelandet här.

 

2020-04-22:  Invånardialog - tyck till om hur du vill att ett nytt badhus ska utformas.  På Sala kommuns hemsida har man lagt upp ett formulär där man kan gå in och föra fram synpunkter om både nuvarande badhuss och ett framtida, nytt badhus i Sala. Ta del av formuläret här

 

Hösten -20:  Rapport - ett nytt badhus i Sala är en omfattande utredning kring frågan om ett nytt badhus i Sala, där även resultat från invånardialogen under våren/försommaren presenteras. Ta del av repporten här

 
HUVUDSPONSOR
Beställ klubbkläder
Sponsorer och Samarbetspartners
Sponsorer Swim of Hope 2022