SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
- simning för alla

Det här är Sala Simsällskap
Sala Simsällskap bildades 1927, i samband med att igångsättandet av byggandet av ett varmbadhus i Sala och badet stod klart i mars 1928 - en bassäng på 16 2/3 meter och där huserade föreningen fram till 1981 då nuvarande simhall invigdes.
 
Sala Simsällskap bedriver simidrott inom i första hand Simning, men vår ambition är att på sikt åter igen ha Vattenpolo på programmet.
 
En stor del av våra medlemmar deltar i simundervisningsgrupper eller Teknikskolegrupper där de lär sig simningens grunder och finslipar simteknik. Många utvecklas sedan vidare i vår Tävlingsgrupper på olika nivåer beroende på ambitionsnivå, och vi har även Träningsgrupper för de som vill simträna men kanske inte satsa på att bli tävlingssimmare.
Vi har även haft en Parasimgrupp i många år, men den verksamheten var varit vilande en tid. Vi hoppas dock att vi snart ska komma igång med den simgruppen också.
Vi vill vara en förening för alla!
 
Sala Simsällskap bedriver också friskvårdsaktiviteter såsom Vattengymnastik och Motionssim
 
Alla våra verksamheter bedrivs i Lärkans Familjebad, ett nu slitet bad som genomgått ett flertal kostsamma renoveringar, vilket har ledit till stopp i vår verksamhet under perioder.
Vi hoppas på en ny simhall och att en sådan står klar senast under 2025.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
HUVUDSPONSOR
Sala SS Swish
Beställ klubbkläder
Sponsorer och Samarbetspartners
Sponsorer Swim of Hope 2023