SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
- simning för alla

Tips vattenvaneövningar

Svenska Simförbundet och E O N tog för ett antal år sedan fram sex filmer för att visa föräldrar hur de kan träna vattenvana tillsammans med sina barn. Filmerna beskriver sex olika moment - doppa, hoppa, andas, flyta, glida och rotera. För varje moment beskrivs ett antal vattenvaneövningar som du som förälder kan träna på tillsammans med ditt barn. Övningarna utvecklas stegvis, från lättare till lite svårare övningar. 

Syftet med filmerna är att barnen ska få en god grund att stå på när det gäller vattenvana. På många orter är trycket högt på simskoleplatserna och om fler barn är vattenvana när de börjar i simskolan, så underlättar det när de ska lära sig att simma.

Det finns många fördelar med att bli simkunnig tidigt, såsom att känna sig trygg vid vatten och kunna njuta av glädjen och friheten det innebär att kunna simma.

I filmerna poängteras vikten av att en vuxen är med då barn tränar på att bli vattenvana. För att barn ska bli bekväma i vattnet, är det viktigt att tänka på att leka fram färdigheterna tillsammans och ha roligt.

 

Du hittar filmerna här:

Andas
Doppa
Flyta
Hoppa
Glida
Rotera

 
HUVUDSPONSOR
Sala SS Swish
Beställ klubbkläder
Sponsorer och Samarbetspartners
Sponsorer Swim of Hope 2023