SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
- simning för alla

Information om våra simskolegrupper

Sala Simsällskap erbjuder barn simundervisning från 5 års ålder. Vår  simskoleverksamhet sker i Lärkans Familjebads undervisningsbassäng samt i 25m bassängen.

Vi vill att barnen ska lära sig genom att bli trygga  och ha i roligt i vattnet samt att barnen ska få en positiv upplevelse och pröva på olika saker. 
Vi har från och med hösten 2022 simskola 1 gång/vecka under 12 veckor., höst- och vårtermin.
 
Struktur
Verksamheten har sin grund i Svenska Simidrottsförbundets ”simlinje”.
Simlinjen är ett praktiskt pedagogiskt instrument för föreningen som med hänsyn tagen till barns utveckling steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar.  Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar vattenvana, siminlärning och teknikgrupper.

Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa nivå. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken. Det är inte ovanligt att barnen kan behöva gå flera terminer i samma grupp.
 
Föräldrarna lämnar sina barn till simskolan duschad och badkläder på. Under lektionstid så rekommenderar vi att föräldrarna håller sig en bit från bassängen, detta för att våra ledare ska få barnens fulla uppmärksamhet.
 
Det kan även vara bra och det hjälper barnets utveckling om ni går och badar på fritiden så barnet känner sig trygg i miljön.
 
Vid eventuell frånvaro går det bra att maila till kansliet (simskola@salass.nu) eller ännu hellre  meddela det via medlemsappen.
 
I fliken ovanför finns flera val:  Nivåer - Avgifter - Avbokningsregler - Kursperiod - Anmälan

 

Anmälan
För att boka våra simkurser klicka på länken i fliken "ANMÄLAN" ovan.
Höstterminens simundervisning
2023-06-26 10:35

Planeringen för höstterminens simundervisningsgrupper är nu klara, och tiderna för höstterminen är publicerade under kursperiod/schema.

Uppstart för alla simundervisningsgrupper är söndagen den 8 oktober respektive måndagen den 2 oktober 2023.

I samband med den avisering av avgift som kommer att gå ut i  september kommer man att se vilken grupp och vilken tid barnen kommer att erbjudas höstterminen 2023

 

Har man laddat hem SportAdmins Medlemsapp, vilket vi rekommenderar, så kan man redan nu gå in i kalendern i appen och se vilken grupp och vilka tider barnen kommer att ha.

 

I samband med att aviseringen mailas ut via SportAdmin i månadsskiftet juli/augusti har man möjlighet att avsäga sig platsen då genom att klicka i rutan "Jag ska inte vara med" för att avboka platsen.

 

På aviseringen står ett sista datum för betalning - man behöver alltså inte betala på en gång.

Systemet kommer att fram till sista betaldatum automatiskt sända ut påminnelse om att sista datum för betalning närmar sig.

Följande betalningsmetoder finns genom vår betalpartner Qvickly:

 

- kortbetalning, och då dras avgiften på en gång

- swish, och även då dras avgiften på en gång

- delbetalning faktura (tänk då på att en kreditupplysning tas)

- faktura på hela beloppet

 

(Väljer man faktura på hela beloppet så har man 14 dagar på sig att betala från och med det datum man valt denna betalningsmetod)

 

Tänk på att INTE betala direkt till Sala Simsällskaps bankgiro eller swish, utan alla betalningar görs till vår betalpartner Qvickly!

 

Har ni frågor så kontakta kansliet på mail simskola@salass.nu

 
HUVUDSPONSOR
Sala SS Swish
Beställ klubbkläder
Sponsorer och Samarbetspartners
Sponsorer Swim of Hope 2024