SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
- simning för alla

Information om våra simskolegrupper

Sala Simsällskap erbjuder barn simundervisning från 5 års ålder. Vår  simskoleverksamhet sker i Lärkans Familjebads undervisningsbassäng samt i 25m bassängen.

Vi vill att barnen ska lära sig genom att bli trygga  och ha i roligt i vattnet samt att barnen ska få en positiv upplevelse och pröva på olika saker. 
Vi har från och med hösten 2022 simskola 1 gång/vecka under 12 veckor., höst- och vårtermin.
 
Struktur
Verksamheten har sin grund i Svenska Simidrottsförbundets ”simlinje”.
Simlinjen är ett praktiskt pedagogiskt instrument för föreningen som med hänsyn tagen till barns utveckling steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar.  Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar vattenvana, siminlärning och teknikgrupper.

Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa nivå. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken. Det är inte ovanligt att barnen kan behöva gå flera terminer i samma grupp.
 
Föräldrarna lämnar sina barn till simskolan duschad och badkläder på. Under lektionstid så rekommenderar vi att föräldrarna håller sig en bit från bassängen, detta för att våra ledare ska få barnens fulla uppmärksamhet.
 
Det kan även vara bra och det hjälper barnets utveckling om ni går och badar på fritiden så barnet känner sig trygg i miljön.
 
Vid eventuell frånvaro går det bra att maila till kansliet (kansli@salass.nu) eller ännu hellre  meddela det via medlemsappen.
 
I fliken ovanför finns flera val:  Nivåer - Avgifter - Avbokningsregler - Kursperiod - Anmälan

 

Anmälan
För att boka våra simkurser klicka på länken i fliken "ANMÄLAN" ovan.
Vårterminens simundervisningsgrupper
2022-12-27 14:59

Planeringen för vårterminens simundervisningsgrupper är nu i princip klar, och tiderna för vårterminen är publicerade under kursperiod/schema.

Uppstart för alla simundervisningsgrupper är söndagen den 22 januari 2023.

Höstterminens simundervisningsgrupper
2022-07-01 11:05

Planeringen för höstterminens simundervisningsgrupper är nu i princip klar, och tiderna för hösten är publicerade under kursperiod/schema.

 

Tips på vattenvaneövningar
2022-02-02 22:48

Nu har vi lagt filmklipp som visar tips på vattenvaneövningar som man kan genomföra med sina barn - se under fliken Vattenvanefilmer, eller klicka här

Snart dags för uppstart av våra Simundervisningsgrupper
2022-01-18 15:10

Under vecka 4 startar vi upp våra simundervisningsgrupper och schema för de olika grupperna finns publicerat på hemsidan.

Simundervisning i Sala SS
2021-11-01 14:58

Våra simundervisningsgrupper är mycket populära och vi har 16 olika grupper på olika nivåer som träffas på söndageftermiddagarna i Lärkans simhall.

Nina Nilsson besökte simhallen en söndag eftermiddag och träffade på några av barnen.

Uppstart Sala SS Simundervisningsgrupper
2021-08-19 12:53

Äntligen är det dags att starta igång våra Simundervisningsgrupper!

Söndagen den 29 augusti drar vi igång - höstterminens schema finner ni här  - https://www.salass.nu/sida/?ID=321982 

OBS – vi befinner oss fortfarande i en pandemi och de allmänna restriktionerna gäller fortfarande, och för att allt ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att ett särskilt flöde upprätthålls vid in- och utpasseringar till själva simhallen – information om detta kommer att finnas i simhallen.

Det är viktigt att alla respekterar de tider för insläpp som finns angivna – det får inte vara för många samtidigt inne i omklädningsrummen och heller inte inne i själva simhallen – vi måste fortsätta att utvika trängsel. En förälder får gå med in i simhallen när simlektionen startar, men måste lämna simhallen under tiden lektionen pågår för att sedan hämta upp barnet när lektionen är slut.

 
Vi påminner också alla om att följa de instruktioner som givits kring att tvätta händerna ofta och noga, hålla avstånd och stanna hemma om man är sjuk.

Notera att aviseringarna av terminsavgifter har gjorts via vårt nya administrativa system SportAdmin - avgiften betalas senast 20 augusti. Betalllänken fungerar endast fram till och med detta datum. Betalning av avgiften ska betalas till vår betalpartner Billmate via aviseringen, inte som tidigare till Sala SS bankgiro

 

Om man inte avser att börja/fortsätta i simgruppen ber vi er att ni snarast klickar på rutan "Jag ska inte vara med", så plockas aviseringen bort och barnet avbokas från gruppen och man får en bekräftelse på att barnet bokats bort.

 

Vid frågor, kontakta kansliet: kansli@salass.nu, eller telefon 070-2885650 (ej onsdagar)

 
HUVUDSPONSOR
Sala SS Swish
Beställ klubbkläder
Sponsorer och Samarbetspartners
Sponsorer Swim of Hope 2022