SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
- simning för alla

Välkommen till våra Teknikskolegrupper

I teknikskolan vidareutvecklar barnen de fyra simsätten och för att kunna nå en bra teknik i simsätten utgår vi från simningens ABC. Tränarna undervisar i vattnet och utgår från barnens mognadsnivå där vi nyttjar deras muskelminne och undervisar en och en i grupp. Träningen är lekfull och mycket energirik.


Förkunskaper
Simmarna har uppnått målen i Hajen eller motsvarande.

Innehåll
I Teknikskolan fortsätter vi vidareutvecklar barnen de fyra simsätten: ryggsim, bröstsim, fjärilsim och crawl. För att kunna nå en bra teknik i simsätten utgår vi från simningens ABC med betoning på att andas, balansera, flyta, rotera, förflytta, glida och hoppa. Vi börjar också med vändningar i alla simsätt samt tränar dykteknik. Simmarna får också prova på vattenpoloteknik.

 
Simmarna erbjuds att att vara med på vår egna tävling som kallas Morgondagarna som arrangeras 2 ggr/termin. Morgondagarna är en tävling där simmarna tävlar mot sig själv och förbättrar sina tider. Simmarna börjar på 25 meters sträckor och när guldtid är uppnådd på 25 meter så går simmarna vidare till 50 meters sträckor.
 

Mål
När simmarna är ca. 9-10 år och klarar målen för de olika simsätten erbjuds simmarna plats i våra tävingsgrupper.

 
Beställ klubbkläder
Våra Sponsorer