SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Simsällskap
simning för alla

Sala Simsällskap bedriver simidrott inom i första hand simning,

men vi bedriver också friskvårdsaktiviteter såsom vattengymnastik och motionssim

 

Alla våra verksamheter bedrivs i Lärkans familjebad. 

 

En stor del av våra medlemmar deltar i simskola eller teknikgrupper, där de lär sig simningens grunder och finslipar simteknik. Många utvecklas sedan vidare i våra tävlingsgrupper på olika nivåer beroende på ålder och ambitionsnivå. Där de lär sig disciplin, samt att organisera sin vardag, de får även muskler som förbättrar både deras hållning och det generella välbefinnandet. På detta sättet gör Sala Simsällskap ett stort arbete med att förbättra hälsomedvetandet i Sala genom att var och en av våra simmare får en idrottslig utbildning. Våra simmare får även en bättre kroppsuppfattning som kan förbättra betygen både i idrott och andra ämnen.

 

Vi vill vara en förening för alla, men för att kunna klara av det behöver vi engagerade föräldrar i föreningen! Alla arrangemang och aktiviteter som vår förening genomför är beroende av att visst ideellt arbete utförs för att få ekonomin att gå ihop. Det är därför helt nödvändigt att alla ställer upp och engagerar sig på olika sätt för att allt skall fungera och för att vi tillsammans ska kunna utveckla klubben för framtiden. Det är dessutom väldigt roligt och spännande att på olika sätt vara delaktig i simmarnas olika aktiviteter och vara med ute på tävlingar och läger, samt ger en känsla av delaktighet och möjlighet till att kunna påverka.

 

Vi tackar alla våra sponsorer för att de bidrar till vårt arbete att förbättra bygden, samt välkomnar fler företag om de vill vara med och sponsra oss.

 

Välkommen att bli en del av vår fantastiska förening!

 

 

Ida 24:a i landet
2024-07-11 21:50

Ida Lundell simmade SUMSIM i ett regnigt Sundsvall, Ida var lugn men väldigt taggad inför sitt lopp. Ett lopp där hon gjorde en bra start och en bra målgång, dessvärre simmade hon in i linan fem gånger, vilket gjorde att hon inte kunde förbättra sitt pers. Trots det blev hon 24 i landet. Nu får hon lite vila innan säsongen drar igång igen, Ida blickar dock framåt och satsar på att kvala in till JSM.

Silversimmet - 400 m - Sala firar 400 år
2024-07-07 18:44

Sala fyller 400 år och Sala Simsällskap är med och bidrar till ett evenemang som genomfördes under förmiddagen vid Måns Ols badet. Tappra simmare genomförde simningen i 18 gradigt vatten. Det var kraftig vind och avsaknad av den härliga sommarvärme som brukar infinna sig i juli. Efter de 400 meter fick simmarna en välförtjänt medalj. Åskådarna hejade på under loppet och efter blev det gofika. Bra kämpat alla som simmare och funktionärer. 

Uppstart Vuxencrawlgrupper höstterminen 2024
2024-07-05 14:44
Passa på och häng med!
Sala SS hälsar NYA deltagare välkomna!

Det finns några FÅ platser kvar!

Det finns möjlighet att betala med Epassi.

 

Vuxencrawl, start v 36 och avslutas v 50

måndagar kl 20.00-21.00

tisdagar Nybörjare kl 20.00-21.00

torsdagar kl 20.00-21.00

söndagar kl 9.00-10.00


Maila in anmälan till kansliet - kansli@salass.nu . Ange deltagarens namn, personnummer, adress, telefonnummer och dag.
För mer information se www.salass.nu

 

Info till de som deltog under vårterminen kommer att mailas ut, och dessa deltagare har förtur till höstens grupper. Det finns dock utrymme för fler deltagare.
Hoppas vi ses!
Sala SS

OBS!!! Ny avgift för teknikgruppen
2024-07-05 12:19

OBS!!! Ny avgift för teknikgruppen, Styrelsen i Sala simsällskap har beslutat att ändra avgiften i teknikgruppen till 1350 kr. I gengäld så går teknikgruppen upp från två träningar per vecka till tre gånger.

Ida tränar mot SUMSIM
2024-07-04 07:21

Medan de flesta i Sala Simsällskap har tagit sommarlov, ligger Ida och slipar på starter och målgångar i hennes toppning inför SUMSIM i nästa vecka. Följ hennes framfart på Swimify.

OBS!! Omorganisation och ändrade avgifter.
2024-06-24 14:55

OBS!!! Styrelsen i Sala Simsällskap har beslutat sig för att ändra avgifter och för att göra en omorganisation till HT-2024.

 

AB och CD-gruppen slås ihop, vilket innebär att CD-gruppens terminsavgift ökas till 1750 kr.

Gruppen döps om och kallas för mästerskapsgruppen för att tydliggöra realiteten och målet med gruppen. Samtidigt som båda grupperna får 5 träningstillfällen i veckan istället för 4.

 

E-gruppen döps om till tävlingsgruppen, även det för att tydliggöra gruppens realitet och vad de jobbar mot. Deras terminsavgiftavgift höjs till 1550 kr, för att de kommer att få 4 träningstillfällen istället för 3.

 

Simskolans grupper kommer att få en höjning av avgiften till 1200 kr per termin, för att antal gånger utökas från 12 till 15 gånger.

Vattengymnastik HT 2024 - Sala Simsällskap - Sprid gärna!
2024-06-16 15:20
Passa på och häng med!
Sala SS hälsar NYA deltagare välkomna!

Det finns några FÅ platser kvar!

Det finns möjlighet att betala med Epassi.

 

Vattengymnastik start v 36

Måndagar 2 sep-9 dec  kl 16.00-16.45 ledare Gujje Lernskog
Tisdagar 3 sep- 10 dec kl. 19.15-20.00 (Aqua Tabata) ledare Johanna Romero Amundsen
Torsdagar 5 sep- 12 dec kl 20.00-20.45 ledare Johanna Romero Amundsen

Vattengymnastik är en motionsform som passar alla. Med sina mjuka rörelser är den skonsam mot hela kroppen, samtidigt som vattnets motstånd gör att musklerna tröttas ut maximalt. I vattengymnastiken är det lätt att träna utifrån sin egen nivå. Kondition, smidighet och styrka under 45 minuter på djupt vatten med flytbälten som leds av kunniga och certifierade instruktörer till peppande musik som ger ett extra lyft.
     
Maila in anmälan till kansliet - kansli@salass.nu . Ange deltagarens namn, personnummer, adress, telefonnummer och dag.
För mer information se www.salass.nu

 

Info till de som deltog under vårterminen kommer att mailas ut, och dessa deltagare har förtur till höstens grupper. Det finns dock utrymme för fler deltagare.
Hoppas vi ses!
Sala SS

Ladda ner medlemsappen
Facebook
Nyheter från våra grupper
Vuxencrawl-grupp, 05/07 14:42 
Sala Sparbanks Silverdopp, 21/03 13:39 
Vuxencrawl-grupp, 11/12 12:11 
 
HUVUDSPONSOR
Sala SS Swish
Beställ klubbkläder
Sponsorer och Samarbetspartners
Sponsorer Swim of Hope 2024